Fjätervålen skidskola

Visa karta

Här kan du boka skidskola direkt, nedan ser du vilka olika grupper som finns för barn och vuxna.

Gruppskidskola för barn 4-7 år, 4 dagar, måndag - torsdag, 75 minuter per lektion

Snögubbar: Vi leker på skidorna och under veckan försöker vi lära oss att bromsa och svänga. Inga förkunskaper behövs för att vara en snögubbe. Däremot måste man vara 4 år.

Snöstjärnor grön: Vi fortsätter att träna broms och sväng men klarar oss själva i barnbacken. Här skall man klara en lättare barnlift och själv kunna bromsa och svänga i en lätt backe innan kursstart .

Snöstjärnor blå: Vi åker i de stora backarna precis som alla vuxna gör. Vi klarar olika knappliftar och tar oss ned i de stora backarna själva. Här tränar vi vidare på balansen och allt annat som hör skidåkning till.

Snöstjärnor röd: Tuffare än snöstjärnor blå. Lite högre tempo, lite större utmaningar men fortfarande med leken i centrum.

Gruppskidskola barn 8 - 12 år, 4 dagar, måndag - torsdag, 75 minuter per lektion

Smygare: Vi lär oss allt från grunden. Bromsa, svänga, åka lift och hoppa. När vi startar så är vi nybörjare men efter veckans slut så klarar vi nog även de långa backarna.

Glidare: Kan du svänga, bromsa i en blå backe och ta knappliften själv men vill bli snabbare och säkrare så skall du åka här. Vi tränar balans, svängar, hopp och våra skrattmuskler

Svängare: Här åker vi med mer fart, hoppar lite högre och åker gärna i lite brantare backar.

Fräsare: Nu åker vi överallt, du har väldigt bra kontroll men vill bli ännu vassare. Här kör vi så det ryker om skidorna. Vi finputsar skidtekniken med olika metoder.

Raketer: Här åker vi i alla backar med bra balans och vi kan anpassa farten och tekniken efter alla underlag och snöförhållanden. Vi vill utmana oss mer än i Fräsare gruppen.

Gruppskidskola vuxen, 3 dagar, måndag - onsdag, 75 minuter per lektion

Nybörjare: För dig som vill få professionell hjälp direkt. Vi hjälper dig över den första rädslan och sedan ligger skidvärldens alla utmaningar öppna.

Fortsättning: Du kan svänga med parallella skidor i blå backe men vill ta ett steg vidare. Lite mer fart, flyt och mindre mjölksyra i benen.

Privatlektion, vuxen (120 minuter) max 4 deltagare/grupp. För den som vill utveckla sin skidåkning ytterligare ett steg. Är ni på samma nivå och har samma mål med lektionen kan ni med fördel vara flera i samma grupp.

Privatlektion, vuxen (60 minuter) 1-2 deltagare. Är ni på samma nivå och har samma mål med lektionen kan ni med fördel vara flera i samma grupp.

Privatlektion, vuxen (60 minuter) 3-4 deltagare. Är ni på samma nivå och har samma mål med lektionen kan ni med fördel vara flera i samma grupp.

Snowboard, 3 dagar, måndag - onsdag, 75 minuter per lektion. Från 9 år och uppåt.

Steg 1: Har du aldrig åkt förut men tycker det ser kul ut. Vi lär dig grunderna. Vi lovar inte att du lär dig utan smärta men vi vet att smärtan går över.

Steg 2: Vi tränar vidare med mer fart och djärvare svängar. Kanske tar vi några hopp och rails i parken. Du kommer att bli en bättre och säkrare snowboardåkare.

Visa mer